Ingredi├źnten:

  • 4 Avocado’s
  • 4 Uien
  • Bouillonpoeder
  • 1200 ml Water
  • 200 ml Melk – volle
  • 2 klontje Roomboter
  • 2 Citroen
  • 4 Eierdooiers
  • Peper – naar smaak
  • Zout – naar smaakus

Bereidingswijze:

25 minuten kooktijd
25 minuten totale tijd

  • Vul de waterkoker met 300 ml water en zet hem aan
  • Snipper de uien en fruit de uitjes op laag vuur met een klontje roomboter totdat ze glazig worden (ongeveer 10 minuten)
  • Schenk het hete water bij de ui en voeg bouillonpoeder voor 600 ml water toe, breng aan de kook en zet het vuur dan uit
  • Snij de avocado doormidden met het mesje van de 3-in-1 dunschiller, verwijder de pit met de prikkers aan de achterkant van de dunschiller. Schep met de stevige lus van de dunschiller het vruchtvlees uit de schil. Leg het vruchtvlees in een blender
  • Schenk 300 ml koud water en 100 ml melk in de blender en mix het tot een glad geheel
  • Giet het avocadosap in de pan en verwarm het al roerend voor ongeveer 10 minuten, maar laat het niet koken
  • Snij intussen de citroen doormidden en knijp een helft uit boven een schaaltje, verwijder de pitjes, de andere helft van de citroen snijd je in plakjes
  • Breek de eieren doormidden boven een ander schaaltje, giet de eierdooiers over in de schil zodat je alleen de dooiers overhoudt, leg ze in het schaaltje met de citroensap en gooi het eiwit weg
  • Voeg een lepel van de soep toe aan de citroensap en eierdooiers, kluts alles goed en giet het dan bij de soep
  • Roer de soep nog even goed door, proef en voeg naar smaak wat peper en zout toe
  • Laat de soep alweer niet koken, hij is klaar als hij warm genoeg is
  • Serveer de soep met de plakjes citroen (dit is meer voor de sier geloof ik, wij hebben ze niet opgegeten)

Bron: https://www.voedzaamensnel.nl/hoofdgerecht/koninklijke-avocadosoep/

Leave a comment