Ingrediënten:

  • 1 rode ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 rijpe tomaten
  • 800 g Blonde d’Aquitaine stooflappen
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl oregano
  • 1 tl cacao
  • 3 el donkerbruine basterdsuiker
  • 1 laurierblaadje
  • 250 ml runder- of kippenbouillon van 1 blokje
  • 400 g kidneybonen
  • 8 tortilla’s
  • 2 avocado’s
  • 2 limoenen
  • 1 bosje koriander
  • 200 g zure room
  • 8 blaadjes (krop)sla
  • pittige saus

Bereidingswijze:

20 minuten kooktijd
2 uur en 50 minuten totale tijd

Snijd de ui in ringen, de knoflook en tomaat in grove stukken. Meng samen met de stooflappen, specerijen, cacao, basterdsuiker en laurier in een grote braadpan. Giet de bouillon op het vlees en breng op middelhoog vuur aan de kook. Draai het vuur laag en laat met de deksel schuin op de pan ongeveer 2,5 uur sudderen. Voeg het laatste half uur de kidneybonen toe.

Verwarm vlak voordat je aan tafel gaat de bloemtortilla’s volgens de verpakking. Snij de avocado open met het mesje van de 3-in-1 dunschiller. Prik met de prikkers van de dunschiller de pit er uit en wip het vruchtvlees er uit met de stevige lus van de 3-in-1 dunschiller. De limoenen in partjes en de koriander in grove stukken. Trek het vlees met twee vorken uit elkaar en serveer met alle ingrediënten in verschillende schaaltjes. Vul de wraps aan tafel.

Bron: https://www.24kitchen.nl/recepten/pulled-beef-wraps-met-avocado-koriander-en-zure-room

Leave a comment